Fugt i kældre

Der kan være mange årsager til fugt i en kælderDer kan være forskellige årsager og løsninger til fugt i kælderen.

Der kan være rigtig mange årsager til fugt i en kælder. Det kan skyldes opstigende eller indsivende grundvand. Men kan også skyldes kondens og kuldebroer. Derfor er der naturligvis også mange forskellige løsninger.

Medarbejderne hos AGX Byg har mange års erfaring med fugt i kældre. De kender derfor alle årsagerne og dermed også de forskellige løsninger.

Det betyder, at de altid kan løse opgaven korrekt første gang, ligesom de kan rådgive om og sikre, at skaderne ikke udvikler sig til skimmelsvamp eller nedbrydning af konstruktionen.

Vores medarbejdere sørger også for, at der tages de nødvendige hensyn til holdbarhed og vedligeholdelse. Ligeledes kan de finde den løsning, der er den økonomisk mest fordelagtige.

Fugt på gulve

Kommer vandtrykket nedefra op gennem gulvet, er gulvet typisk af ældre dato. Det betyder, at det ikke er udført efter de normer, der i dag anvendes. Derfor kan der være tale om et betondæk, der er lagt direkte på jorden, og som der ikke kan tætnes.

I sådanne tilfælde vil det ofte være nødvendigt at lave en ny gulvkonstruktion, der lever op til dagens byggekrav. Er der tale om et gulv i et beboelsesrum, anbefaler vi normalt, at der samtidig lægges varme i det nye gulv.

En alternativ løsning, hvis der f.eks. er trægulv eller lignende over betongulvet, er en såkaldt gulvmembran, der kan placeres ovenpå det eksisterende betongulv. Det kræver selvfølgelig, at et evt. trægulv først fjernes, men det kan så reetableres straks efter den tætte membran er etableret. Ved at vælge en såkaldt radonsikringsmembran, kan det samtidig hjælpe med at sænke et eventuelt forhøjet radonniveau ganske betragteligt.

Fugt på gulve kan dog også skyldes kondens. Her er effektiv udluftning normalt den bedste og mest effektive løsning.

Kontakt os
Tøv ikke med at kontakte os for en snak og et uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt. Vi giver med glæde et tilbud på, hvad vi kan tilbyde netop dig og til hvilken pris. Du kan kontakte os på tlf. 31 11 90 00 eller mail: info@agx.dk.