Sætningsskader

Revner i facaden eller fundamentet af bygningen er ofte sætningsskaderRevner på bygningens facade eller fundament kan være sætningsskader.

Sætningsskader er dybe, gennemgående revner i fundament, gulve og murværk. Det skyldes bevægelser og manglende bæreevne i jorden under bygningen. Blandt de mest almindelige årsager er:

  • Fjernelse af større træer
  • Grundvandssænkning
  • Rystelser i undergrunden
  • Udgravninger tæt på bygningen
  • Udvaskning af jorden under bygningen

Det er vigtigt, at sætningsskader udbedres straks, så der ikke kommer følgeskader som f.eks. vandindtrængning og problemer med fugt. Hvis fugt siver i bærende konstruktioner, bliver de nemlig svækkede og nedbrydning vil gå endnu hurtigere.

Derfor anbefaler vi, at du et par gange årligt grundigt tjekker både facader og sokkel for tegn på sætningsskader. Det bør ganske enkelt være en del af den almindelige vedligeholdelse og vil sikre, at du er på forkant med eventuelle skader.

Når skaden er sket

Det vigtigste er at få stabiliseret bygningen så hurtigt som muligt. Det er ensbetydende med, at skaderne bliver udbedrede og at bygningens levetid dermed forlænges. Ligeledes bør sætningsrevner fuges på ny, så fugt og regn ikke trænger ind i konstruktionen.

Her kan AGX Byg hjælpe. Vi har mange års erfaring og derfor specialister på området. Kontakt os derfor hurtigst muligt, hvis du finder tegn på sætningsskader.

Er du i tvivl om, at en skade nu også er en sætningsskade, kommer vi gerne ud og vurderer omfanget. Findes der sætningsrevner, bør du få undersøgt jordbundsforholdene.

Når jordbundsforholdene, og dermed årsagerne til bevægelserne, er kortlagt, kan AGX Byg hjælpe med at stabilisere fundamentet under bygningen. Det vil stoppe både bevægelser og sætningsskader.

Kontakt os
Tøv ikke med at kontakte os for en snak og et uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt. Vi giver med glæde et tilbud på, hvad vi kan tilbyde netop dig og til hvilken pris. Du kan kontakte os på tlf. 31 11 90 00 eller mail: info@agx.dk.