Udnyt solen

Med SolarVenti luftsolfangere kan du udnytte solens energi til at opvarme og ventilere boligenFå solens energi til at opvarme, affugte og ventilere boligen med SolarVenti luftsolfangere. Løsningen kan desuden køle, når det bliver for varmt.

Kontakt os
Tøv ikke med at kontakte os for yderligere informationer eller hjælp til at vælge den rigtige model. Du kan også få besøg af vores ventilationskonsulent for et uforpligtende tilbud på SolarVenti inkl. montering. Du kan kontakte os på tlf. 50 10 10 75 eller mail: byg@agx.dk.
SolarVenti er et soldrevet ventilationsanlæg (en såkaldt termisk luftsolfanger), som kan sende tør, varm luft ind i en bygning. Løsningen, der har over 30 år på bagen, har på verdensplan omkring 75.000 installationer.

Luftsolfangeren starter, ved normal drift, så snart solen står op. Selv i overskyet vejr vil solens stråler danne elektricitet i en solcelle, der så får ventilatoren til at køre.

Det får ventilatoren til at trække frisk luft ind gennem bagpladen, hvor luften bliver opvarmet, inden den blæses ind i bygningen. Da det er tør luft, der blæses ind, vil anlægget også fungere som en affugter.

Køler også

SolarVenti-panelerne fås i mange størrelser og former

SolarVenti-panelerne fås i mange størrelser og former.

Det kan være rart med køling, når det bliver for varmt indenfor. Det et SolarVenti-anlæg også klare, da flertallet af modellerne kan udbygges med kølesæt, der indeholder en ekstra ventilator.

Den ekstra ventilator installeres på boligens skyggeside (en nordvendt facade) og sluttes til kontrolpanel eller termostat inde i boligen. Så vil det soldrevne ventilationsanlæg ved en given temperatur stoppe, mens ventilatoren på boligens skyggeside i stedet går i gang.

Da det nu blæses køligere luft ind, reduceres indetemperaturen. Med en lille udbygning kan SolarVenti altså både varme og køle boligen, alt efter behov. Den ekstra ventilator drives naturligvis også af solcellen i solfangerpanelet, så den er gratis i drift.