Ventilation til enkeltrum

Ventilationsløsninger med varmegenvinding til enkeltrum byder på en lang række fordele. Bl.a. slipper man for besværlig rørføring og nem tilpasning til behovet i det enkelte rumTilpas nemt behovet for ventilation til hvert enkelt rum.

Der kan være mange fordele ved at vælge et centralt ventilationsanlæg. Til gengæld kan de være kostbare i såvel anskaffelse som etablering, da der kræves en del rørføring og løbende vedligehold. Desuden kan det være sværere at tilpasse i forhold til enkelte rums behov.

I mange tilfælde kan der med fordel i stedet tænkes i ventilationsløsninger til enkeltrum. De byder således på en lang række fordele – ikke mindst hvis ventilationsenhederne har varmegenvinding (såkaldte genveks- eller genvexanlæg):

• Bedre indeklima
• Reducerer CO₂ og radon
• Nem montage uden behov for rørføring
• Intet behov for at åbne/lukke vinduer for at lufte ud
• Effektiv og energibesparende udluftning, så kondens og fugt kan undgås
• Reducerer udefrakommende støj

Ved varmegenvinding går den varme indeluft nemlig ikke til spilde, når der luftes ud. Når indeluften blæses ud gennem ventilationsanlægget, lagres varmen nemlig i en såkaldt varmeveksler. Her udnyttes den lagrede varme så til at forvarme den friske udeluft, der blæses ind.

Når vi monterer

Vores erfarne montør besøger dig først for en snak om dine behov og ønsker. I vælger sammen den optimale placering og hvilken størrelse ventilationsenhed som passer bedst til det pågældende lokale. Derefter udfærdiger vores montør et endeligt tilbud til dig.

Ved selve monteringen bores der først i væggen, hvor ventilationsenheden skal placeres. Herpå monteres enheden og det nødvendige el-arbejde foretages.

Arbejdet afsluttes med en grundig vejledning i hvordan den enkelte enhed betjenes, med og uden fjernbetjening. Desuden får du information om vedligeholdelse samt mulighed for at tilkøbe en vedligeholdelsesaftale, der inkluderer op til to årlige rens og filterskift.

* Skal udfyldes

Med det rette værktøj kan man enkelt bore det nødvendige hul i ydermuren til ventilationsanlæggetEn typisk installation tager sjældent længere end en enkelt dag for én ventilationsenhed. Skal der monteres flere, tager det typisk én dag ekstra for op til yderligere tre enheder.

Enkel vedligeholdelse

Med centrale ventilationsanlæg er der normalt en del vedligehold. Med ventilation til enkeltrum er behovet for vedligehold langt mindre.

Vi benytter kun anlæg, hvor alle komponenter er af højeste kvalitet. Det reducerer i de fleste tilfælde behovet for almindeligt vedligehold til skift af filter 1-2 gange om året. Det kan du selv gøre og det tager blot nogle minutter for hver ventilationsenhed.

Vi tilbyder Duka One Pro 50+ og flere forskellige Pico HP2-modeller. Kontakt os for et uforpligtende tilbud på enkeltrumsventilation inkl. montering.

Ønsker du flere monteret på samme tid, kan vi normalt også give et ekstra godt tilbud på enheder og montering.

Også muligt at montere selv

Duka One Pro 50+ koster kr. 4.400 incl. moms, mens priserne for Pico HP2 starter ved kr. 3.600 kroner incl. moms. Du kan se alle priser og bestille enhederne i vores online-butik på Radonhuset.dk.

Montering af ventilationsanlæg er ganske enkel, da der ikke er behov for rørføring i bygningen. I stedet monteres ventilatoren direkte på en ydermur med murgennemføring.

I mange tilfælde vil eksisterende ventilationskanaler kunne benyttes ved monteringen. Er der behov for at bore et nyt hul, er det egentlig ikke specielt besværligt. Det kræver blot at du har det rette værktøj.

I forbindelse med montering af Duka One Pro 50+ skal du være opmærksom omkring el-arbejdet, hvis du selv vælger at udføre monteringen. Hvis ledningen skal føres inde i væggen, skal det udføres af en autoriseret elektriker, da det er 220 VAC (stærkstrøm).

Hvis du kan forlige dig med at ledningen føres uden på væggen, skal du blot være såkaldt el-kyndig for at udføre det. I praksis betyder det at du normalt selv kan stå for monteringen.

For Pico HP2-modellernes vedkommende er det lidt nemmere, da selve enheden kører på 12 VDC. En medfølgende strømforsyning laver 220 VAC om til 12 VDC, der ikke er såkaldt stærkstrøm. Derfor kan du selv udføre alle former for ledningsarbejde med den del.

Kontakt os

Ønsker du at høre mere om mulighederne og hvad det vil koste, at etablere ventilation i enkeltrum hos dig? Så kontakt os allerede i dag på tlf. 31 11 90 00 eller skriv til os på info@agx.dk. Vi glæder os til at tage en snak med dig.